U trendu

Van Hol povećava proizvodnju autobusa u Makedoniji

Belgijska kompanija Van Hol proširiće kapacitete za proizvodnju autobusa u svojoj fabrici u Makedoniji, u šta će investirati 15 miliona evra.

Kako je najvljeno, nakon proširenja kapaciteta Van Hola u slobodnoj zoni „Bunardžik“ kod Skoplja, ta fabrika će proizvodnju povećati na 900 autobusa godišnje sa sadašnjih 500.  

Izgradnja novog pogona za proizvodnju autobusa počeće u februaru, a nova investicija će biti realizovana u naredne četiri godine i otvoriće dodatnih 400 radnih mesta. Plan je da u fabrici Van Hol u Makedoniji do 2019. godine bude 1.250 zaposlenih.

Dogovor o investiciji juče su potpisali vlasnik kompanije Van Hol Filip van Hol i direktor Direkcije za tehnološke industrijske razvojne zone Makedonije Viktor Mizo u prisustvu makedonskog premijera Emila Dimitrieva i lidera vladajuće VMRO DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Dosadašnja investicija Van Hola je od početka rada u Makedoniji, pre dve godine, od prvobitno najavljenih 13 miliona evra u pogon za proizvodnju autobusa porasla na 20 miliona evra.  

Belgijska kompanija za proizvodnju autobusa Van Hol osnovana je 1947. godine. Najveći deo proizvodnje plasira na tržištu Evrope i SAD. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.