U trendu

Vathis: Vojvodjanska banka ne vodi pregovore o prodaji

Predsednik Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Marinos Vathis izjavio je danas da ta banka trenutno ne vodi nikakve pregovore o prodaji, preuzimanju ili bilo kakvim vlasničkim promenama.

Vathis je u razgovoru sa novinarima kazao da je Vojvodjanska banka otvorena za sve opcije u zavisnosti od promena na tržištu, ali da je trenutno fokusirana na ostvarenje ambicioznih poslovnih planova.

On je potvrdio da je ta banka ranije razgovarala sa Eurobankom o razmeni tržišta, ali da razgovori nisu bili uspešni, kao i da je bilo razgovora i sa drugim poslovnim bankama.

Vathis je istakao da je Vojvodjanska banka u 2016. imala pozitivne rezultate u svim delovima poslovanja i da je četvrtu godinu za redom ostvarila dobit koja je iznosila 301 miliona dinara (2,4 miliona evra). Naveo je da je aktiva banke uvećana za 5,6 milijardi dinara i iznosi više 125,9 milijardi dinara.

Depoziti Vojvodjanske banke, kako je kazao, uvećani su za 6,2 milijarde dinara, odnosno 6,7 odsto u odnosu na 2015. godinu, dok su operativni troškovi smanjeni za 4,2 odsto.

Vojvodjanska banka je u  smanjila udeo problematičnih kredita u ukupnim pozajmicama sa 19,3 odsto u 2015. na 16,9 u 2016, a pokrivenost tih kredita 73,7 odsto.

Plan banke je da do 2019. godine poveća prinos na kapital za 10 odsto i da razvija elektronsko bankarstvo.

Vojvodjansku banku je 2006. godine preuzela Nacionalna banka Grčke i sada je po aktivi medju 10 najvećih banaka u Srbiji.

Banka zapošljava 1.468 ljudi, ima 1,2 miliona klijenata i 103 filijale.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar