U trendu

Velika akcija čišćenja AP Vojvodine od 24. do 27. juna

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine sprovešće akciju „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ od 24. do 27. juna, u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška Gora, JP „Vojvodinašume“, Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama na čijoj teritoriji će se akcija održati.

„Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz donete Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Grada Novog Sada.

Deklaracijom je, kako podsećaju iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

Opredeljenje AP Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete koje bacanje plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine, poručuju iz Sekretarijata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.