U trendu

Velike mogućnosti za unapređenje saradnje Srbije i Italije u poljoprivredi

BEOGRAD – Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković rekla je danas da je Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije ukazao na značaj modernizacije i digitalizacije poljoprivrede i da je sjajna prilika za razmenu poslovne i naučne saradnje poljoprivrednika i privrednika dve zemlje.

Tanaskovićeva je za Tanjug istakla da je na forumu, na kome je učešće prijavilo oko 250 srpskih i 150 italijanskih kompanija, bilo konstruktivnih razgovora o unapređenju poljoprivrede Srbije, kao i šta Italija i Srbija zajedno na tom polju mogu da učine.

„U poljoprivredi smo imali jedan vrlo aktivan dijalog, moglo se čuti i šta je to čemu težimo, pre svega ako pričamo o zelenoj agendi, klimatskim promenama i uopšte o promena u poljoprivrednoj proizvodnji“, rekla je Tanaskovićeva.

Dodala je da će se u narednom periodu tek videti kakve će rezultate ostvariti današnji skup.

„Forum je zaista fenomenalno organizovan. Poljoprivreda je imala jako veliki broj onih koji su želeli da slušaju o održivosti o digitalizaciji, robotizaciji o udruživanu i uopšte o konkurentnosti koja se nameće kao glavni prioritet i glavna tema“, zaključila je Tanaskovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar