U trendu

Veliko interesovanje za odmor u SR,otišlo još 20.000 vaučera

BEOGRAD – Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović kaže da postoji veliko interesovanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji i da je u ponedeljak za kratko vreme podeljno dodatnih 20.000 vaučera.

Labović, u izjavi za Tanjug, nije isključila mogućnost puštanja u promet još vaučera tokom ove godine, dodajući da će to, ipak, zavisiti od finansijskih sredstava.

Podseća da je od početka godine podeljeno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji koji su potrošeni već početkom februara, kao i da je u samo jednom danu otišlo dodatnih 20.000 vaučera.

Gledajući po izboru vaučera za koje su se građani opredelili, najatraktivnija mesta su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor i drugi planinski centri, kao i banjski centri.

Kada je reč o profilu korisnika, Labović kaže da su to u najvećem broju penzioneri, zaposlena, kao i nezaposlena lica.

Ističe da su vaučeri doprineli suzbijanju sive ekonomije, s obzirom da smeštajni kapaciteti koji ih primaju moraju da budu kategorisani i da prijavljuju goste.

Labović dodaje da je za prihvat vaučera do sada prijavljeno 2.200 pružaoca usluga.

Podseća da se svi zainteresovani mogu informisati na sajtu Ministarstva trgovine, turuizma i telekomunikacija, kao i da se spisak vaučera ažurira svakog petka.

Dodaje da se prošle godine prijavilo više od 270.000 ljudi za korišćenje vaučera u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.