U trendu

Vesić: Beogradjani zainteresovani za nove uslove plaćanja rekonstrukcije liftova

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je večeras da je interesovanje gradjana veće otkako je „Gradsko stambeno“ odlučilo da ponudi plaćanje kupovine novih liftova za stambene zgrade u 60 mesečnih rata.

Kako je saopštila Služba za informisanje Beograda, Vesić je rekao da se taj model primenjuje i za popravku dotrajalih krovova i fasada.

„Umesto na dve godine, sada je ponuda pet godina i rate su znatno niže, te je interesovanje gradjana veće. Efekti su i bolji nego što smo očekivali i nadam se da će ‘Gradsko stambeno’ u narednom periodu realizovati što više ovakvih projekata“, rekao je Vesić.

On je objasnio da se ugovori zaključuju sa skupštinama stanara, a da predmere i predračune za fasade „Gradsko stambeno“ radi besplatno.

Nakon toga se sprovodi postupak javne nabavke, prikupe ponude i potom potpisuje ugovor.

„Uslovi su tako znatno poboljšani, a posle usvajanja Zakona o stanovanju biće uveden i takozvani ‘javni interes’ kad je reč o fasadama, što će gradu dati mogućnost da reaguje, slično kao u slučajavima fasada koje su pod zaštitom države“, naveo je on.

Vesić je kazao i da će u 2017. godini biti obnovljena 21 fasada, da je počelo sredjivanje 40 fasada na Kosančićevom vencu.

Kad je reč o rekonstrukciji Trga Slavija, Vesić je demantovao navode pojedinih medija da je ona stopirana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.