Vesić: Beogradjani zainteresovani za nove uslove plaćanja rekonstrukcije liftova

Foto: Beta

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je večeras da je interesovanje gradjana veće otkako je „Gradsko stambeno“ odlučilo da ponudi plaćanje kupovine novih liftova za stambene zgrade u 60 mesečnih rata.

Kako je saopštila Služba za informisanje Beograda, Vesić je rekao da se taj model primenjuje i za popravku dotrajalih krovova i fasada.

„Umesto na dve godine, sada je ponuda pet godina i rate su znatno niže, te je interesovanje gradjana veće. Efekti su i bolji nego što smo očekivali i nadam se da će ‘Gradsko stambeno’ u narednom periodu realizovati što više ovakvih projekata“, rekao je Vesić.

On je objasnio da se ugovori zaključuju sa skupštinama stanara, a da predmere i predračune za fasade „Gradsko stambeno“ radi besplatno.

Nakon toga se sprovodi postupak javne nabavke, prikupe ponude i potom potpisuje ugovor.

„Uslovi su tako znatno poboljšani, a posle usvajanja Zakona o stanovanju biće uveden i takozvani ‘javni interes’ kad je reč o fasadama, što će gradu dati mogućnost da reaguje, slično kao u slučajavima fasada koje su pod zaštitom države“, naveo je on.

Vesić je kazao i da će u 2017. godini biti obnovljena 21 fasada, da je počelo sredjivanje 40 fasada na Kosančićevom vencu.

Kad je reč o rekonstrukciji Trga Slavija, Vesić je demantovao navode pojedinih medija da je ona stopirana.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar