U trendu

Vesić: Dekorativno osvetljenje od naredne nedelje, od 1. juna 2019. tramvaji preko Mosta na Adi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je plan Grada da proširi tramvajski saobraćaj i najavio da će od 1. juna 2019. godine preko mosta na Adi ići tramvaj, kao i da će tramvajska linija broj 1 od Slavije do Kalemegdana krenuti 2021. godine.

Vesić je u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije kazao da će tramvajske šine u centru Beograda biti postavljenje u toku rekonstrukcije Trga Republike.

„Sledeće godine kada budemo rekonstruisali Vasinu ulicu i Studentski trg takodje ćemo postaviti tramvajske šine, a onda ćemo i 2020. kada budemo rekonstruisali Terazije i Ulicu kralja Milana postaviti tramvajske šine“, pojasnio je Vesić.

On je dodao da postoji plan da se tramvajem preko mosta na Adi spoje Banovo brdo i Rakovica sa Novim Beogradom, kao i da se uspostavi linija od Bogoslovije ka Adi Huji.

„Naš plan je da istovremeno sa izgradnjom metroa koji počinje u drugoj polovini 2020. godine radimo na proširenju tramvajskog saobraćaja, to je ekološki prihvatljiv saobraćaj koji ne zagadjuje“, rekao je Vesić.

Po njegovim rečima dekorativna novogodišnja rasveta je trebalo da bude uključena prethodne nedelje, ali je to odložeo zbog miholjskog leta.

„U Beču je počelo dekorativno osvetljenje, u Moskvi od 15. novembra, London 6. novembra i u Parizu takodje. Mi očekujemo to naredne nedelje, to utiče na potrošnju, a ne samo na turizam, jer nam je turizam najvažnija privredna grana“, kazao je Vesić.

On je najavio da će do četvrtka biti završena arheološka istraživanja na Trgu Republike, kada će biti saopšteno da li su pronašli ostatke Stambol kapije.

„Tada ćemo znati kako će oni predložiti da to sačuvamo, u tom smislu će biti izmena projekta, od petka kreću ponovo da radi kompanija Štrabag“, rekao je Vesić i dodao da kada bude od 2019. godine radjena garaža na Studentskom trgu „ko zna šta će tamo naći“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.