U trendu

Vesić najavio rekonstrukciju svih ulica u Beogradu

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić najavio je danas izradu projekta rekonstrukcije svih beogradskih ulica u narednih deset godina.

„To će zahtevati ozbiljna finansijska sredstva, ali to jednom mora da se uradi. Jer danas imate ulice u prestonici gde je asfalt postavljen pre 50 godina ili, kao na Voždovcu gde se, na 23 kilometra puteva, prvi put stavlja asfalt, i gde su građani gazili po blatu. Što je nedopustivo za evropsku prestonicu u 21 veku“, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je izjavio i da je Grad Beograd 1. aprila preuzeo održavanje skoro 100 kilometara ulica.

Kako je saopštila gradska služba za informisanje, Vesić je ocenio da je stanje beogradskih ulica veoma loše što je rezultat dugogodišnje nebrige i neplanske rekonstrukcije kolovoza.

„Prosečan vek trajanja asfata na ulicama je oko 20 godina, dok je u Beogradu njihov vek 40 godina što je nedopustivo. Nije potrebno da bude jaka zima da bi se pojavile rupe na kolovozu, već se zbog roka trajanja one učestalo pojavljuju na našim ulicama. Zbog toga je Grad Beograd u dogovoru sa Vladom Srbije preuzeo 98 kilometara puteva na teritoriji prestonice i te mere već počeo da primenjuje na oko 20 kilometara tih puteva“, kazao je Vesić.

On je objasnio da je od sada u nadležnosti Grada i Bulevar vojvode Mišića, koji od petlje Mostar vodi preko Savske magistrale sve do Ostružničke petlje.

Takođe je, kako je naveo, preuzet i Zrenjaninski put, dok će auto-put biti u nadležnosti Grada kada se završi obilaznica oko Beograda, kao i Pančevački i Pupinov most.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar