U trendu

Vesti sa tržišta

BEOGRAD – Jen se u utorak zadržao na petonedeljnom minimumu u odnosu na dolar.

Prinosi na 30-godišnje nemačke obveznice porasli su i prešli na pozitivnu teritoriju, prvi put posle više od mesec dana, dok su se referentni prinosi na američke obveznice povećali na tronedeljni maksimum, s obzirom da su investitori ulagali u rizičniju imovinu.

Viši prinosi na američke hartije od vrednosti uticali su na jačanje dolara u odnosu na korpu valuta, prekinuvši četvorodnevni pad.

U odnosu na dolar, jen je pao na petonedeljni minimum od 107,50 jena, najslabiji nivo od početka avgusta, dok je evro u velikoj meri bio stabilan na 1,104 dolara.

Funta je bila stabilna dok je britanski parlament glasao za blokiranje predloga premijera Borisa DŽonsona za vanredne izbore, što ga je nateralo da obeća da će osigurati dogovor o Bregzitu na samitu Evropske Unije sledećeg meseca.

Međubankarsko devizno tržište u utorak se otvorilo na nivou od 117,35/65. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je oslabio na 117,40/70.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 13 miliona evra po prosečnom kursu od 117,6119. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,40/70.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 150 miliona dinara na nivou od 1,26 do 1,27.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.