U trendu

Vesti sa tržišta

BEOGRAD – Australijski dolar je potonuo u sredu i bio na putu da zabeleži najveći dnevni pad prema američkom dolaru u godinu dana, nakon što je centralna banka Australije signalizirala moguće smanjenje kamatnih stopa, što je neočekivani zaokret od njene dugogodišnje politike monetarnog zatezanja.

S druge strane, američki dolar se stabilizovao blizu dvonedeljnog maksimuma u odnosu na svoje rivale, budući da govor američkog predsednika Donalda Trampa o stanju nacije nije iznenadio trgovce, pri čemu su se tržišta više fokusirala na kratkoročne projekcije monetarne politike.

Evro nije uspeo da izađe iz okvira od 1,13 do 1,15 dolara u kojem se trguje u poslednja tri meseca.

Funta se blago oporavila tokom noći na nivo od 1,2930 dolara, nakon što je dotakla najnižu koru od 22. januara, od 1,2923 dolara. Britanska valuta pala skoro za 0,7 procenata u utorak zbog slabih pokazatelja Indeksa menadžera nabavki (PMI) i neizvesnosti vezanih za pregovore o Bregzitu.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u sredu na nivou od 118,20/50. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 8,4 miliona evra po prosečnom kursu od 118,4286. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,20/50.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 2.090 miliona dinara na nivou od 2,00 do 2,05.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar