Visoka peć broj 2 u Smederevu neće obustaviti rad

Železara Smederevo saopštila je danas da visoka peć broj 2 neće obustaviti rad, ali će se početi sa remontima i manjim popravkama u samom pogonu, koje spadaju u redovne aktivnosti održavanja.

Kako se naglašava, te aktivnosti održavanja su uobičajena praksa u Železari i u ostalim kompanijama tokom zimskih meseci.

“Plan koji predviđa ove aktivnosti definisan je i usvojen pre šest meseci i sastavni je deo Biznis plana za 2015. i 2016. godinu”, piše u saopštenju.

Neki mediji su objavili da će visoka peć broj 2 u smederevskoj Železari, koja je do sada radila uz kraće prekide biti na nekoj vrsti mirovanja.

U Železari Smederevo 9. oktobra počela je da radi visoka peć broj 1 koja je ugašena 2011, a činu izlivanju gvožđa iz te peći prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da će ta fabrika sa očekivanom novom proizvodnjom u vrednosti 400 miliona dolara doprinositi rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) za jedan odsto.

Tada je najavljeno da će visoka peć broj 1 biti potpuno stabilizovana i spremna za rad za 10 do 15 dana, posle čega se očekuje maksimalna proizvodnja od 75.000 tona mesečno.

Maksimalna proizvodnja Železare sada se procenjuje na oko 2,2 miliona tona godišnje.Posle fabrike automobila u Kragujevcu, Fijat Krajsler automobili, Železara Smederevo je u prva četiri meseca ove godina bila drugi izvoznik u Srbiji.

(Beta)

Ostavite komentar