U trendu

Viz Er počeo letove novim Erbasom A321

Avio kompanija Viz Er predstaviće, kako je saopšteno danas, novi Erbas avion A321 na promotivnom letu za medije na relaciji London Budimpešta.

Viz Er je prošle je nedelje počela sa letovima svojim prvim Erbasovim avionom A3211 sa 230 sedišta, saopštila je kompanija.

Izvršni potpredsednik Viz Era Džon Stivenson je rekao da je najveća prednost novog aviona A321 za putnike što će kompanija moći da uvede još niže cene, kao rezultat veće efikasnosti u odnosu na avion A320, a odlikuje ga i novi, moderan enterijer.

Viz Erov prvi let sa avionom A321 zvanično je počeo sa komercijalnim operacijama između Budimpešte i aerodroma Luton, u Londonu, 20. novembra.

Osim ovog aviona Viz Er ima narudžbu od dodatnih 26 aviona čija je proizvodnja u toku, a isporuka se očekuje sve do 2018, dok drugi avion stiže tokom decembra, a planirano je još devet u toku naredne godine.

„Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Viz Eru kao novom korisniku A321 aviona, koji će povećati kapacitet na najpopularnijim Viz Erovim rutama i omogućiti kompaniji veću zaradu zahvaljujući najnižim troškovima po sedištu od svih aviona sa jednim prolazom“, rekao je izvršni potpredsednik Erbas zadužen za regione Afrike, Evrope i Azija-Pacifika Kristofer Bakli.

Viz Er je nedavno najavio sporazum o lizingu sa CDB Leasing-om (lizing kompanija Kineske investicione banke), koji omogućava finansiranje šest novih aviona, uključujući i ova dva koja će biti isporučena u ovoj godini.

Viz Er je najveća nisko-budžetna avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, koja koristi flout od 64 Erbas A320 i jednog Erbas A321 za letove na preko 390 linija iz 22 baze, povezujući 115 gradova u 39 zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.