U trendu

Vlada imenovala novog direktora Lutrije

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici strategiju o problematičnim kreditima, uredbu o filmskoj industriji, rešenje o dodeli novčanih nagrada za sportske rezultate i imenovala novog direktora Državne lutrije Srbije.

Strategija za rešavanje problematičnih kredita usvojena je budući da, kako se navodi u saopštenju visok i rastući nivo kredita sve više opterećuje bankarski sektor u Srbiji i ograničava kreditnu aktivnost i razvoj srpske privrede.

Kako se navodi u saopštenju, ta strategija će omogućiti nadležnim institucijama da preduzmu brojne aktivnosti kako bi se procenio kapacitet banaka za rešavanje problematičnih kredita, stvorili uslovi za razvoj tržišta problematičnih kredita kao i unapredili mehanizmi za rešavanje  korporativnog duga sudskim putem i regulativni okvir za hipoteku.

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o podsticajima investitoru da u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo, odnosno da snimaju filmove i serije.Na sednici Vlade Srbuje je usvojeno Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvandou i veslanju.

Vlada Srbije usvojila je i Zaključak o povlačenju iz skupštinske procedure Predloga zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije.

Na današnjoj sednici Vlada je prihvatila ostavku dosadašnjeg direktora Državne Lutrije Srbije Aleksandra Vulovića i za novog direktora imenovala Nenada Lazarevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.