U trendu

Vlada Srbije o budžetu za 2017. godinu

Vlada Srbije bi na današnjoj sednici trebalo da raspravlja o predlogu državnog budžeta za 2017. godinu, u kojem će, po najavama nadležnih, više novca biti za kapitalne investicije.

Sednica Vlade Srbije počeće u 9.30, a premijer Aeksandar Vučić je rekao da su ministri, najvećim delom usvojili njegove primedbe na zahteve koje su izneli u prethodnoj verziji prdloga budžeta, a on ih je ocenio kao preterane.

Vučić je juče u Vršcu najavio da će budžet za 2017. Vlada danas razmotriti i potom ga uputiti Skupštini Srbije.

Po ranijim najavama, prihodi budžeta trebalo bi da budu 1.091,6 milijardi dinara, rashodi su planirani u iznosu od 1.160,6 milijardi dinara, te je projektovani deficit oko 69 milijardi.

U budžetu za narednu godinu planirani su veći rashodi za plate, ukupno 193,2 milijarde dinara, jer će biti povećane zarade u javnom sektoru za pet, odnosno šest odsto, u zavisnosti od delatnosti.

Za subvencije je ukupno planirano 84,4 milijarde dinara, od toga 31,6 milijardi za poljoprivredu a za privredu 14,3 milijarde.

Za RTB Bor su u budžetu predvidjene dve milijarde dinara, za Železnice Srbije 15,89 milijardi, a dotacije za puteve iznose 6,5 milijardi dinara.

Premijer je rekao i da ni ove godine neće biti rebalansa državnog budžeta.

On je ranije najavio da će državni budžet za iduću godinu biti razvojni, jer će biti mnogo više novca za kapitalne investicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.