U trendu

Vlade Srbije i Republike Srpske o budućnosti ski centra Jahorina

Vlade Srbije i Republike Srpske treba da se dogovore o najboljem rešenju za buduće poslovanje Olimpijskog skijaškog centra Jahorina koje će biti u obostranom interesu, izjavio je danas ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.

Gluhaković je u Beogradu menadžmentu Skijališta Srbije predstavio predlog eventualne saradnje sa centrom Jahorina i istakao da bi Jahorina od Skijališta Srbije dobila veliko iskustvo u rukovodjenju i upravljanju ski centrima i da bi takva zajednička regionalna ponuda privukla više turista.

Sastanku su prisustvovali direktor Olimpijskog centra Jahorina Velibor Lazarević, vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić i predsednik Nadzornog odbora Skijališta Srbije Vlada Krstivojević.

Ljevnaić je kazao da su Skijališta Srbije spremna da pomognu razvoju i unapredjenu skijaškog centra Jahorina i da je regionalno povezivanje Srbije i Republike Srpske od strateškog značaja, saopštila seu Skijališta Srbije.

„Dalji pregovori i realizacija bilo kakvog dogovora zavisi isključivo od dogovora dve vlade“, istakao je Ljevnaić.

Direktor OC Jahorine Velibor Lazarević je naglasio je da taj centar ima odličnu saradnju sa Skijalištima Srbije i da ski karte za Jahorinu važe u Srbiji i obrnuto.

„Nadamo se da ćemo uspeti da se dogovorimo o upravljanju Jahorinom kako bismo iskoristili sinergetski efekat Srbije i Republike Srpske“, rekao je Lazarević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.