U trendu

Vladimir Vasić novi generalni sekretar UBS

BEOGRAD – Upravni odbor Udruženja banaka Srbije izabrao je Vladimira Vasića za novog generalnog sekretara, koji će na toj funkciji zameniti Veroljuba Dugalića.

Kako se podseća u saopštenju UBS-a, Dugaliću je na toj funkciji istekao mandat u novembru 2018. godine, koji je potom privremeno produžen do novog izbora generalnog sekretara.

Vladimir Vasić ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u finansijskom i privatnom sektoru, uključujući poslove rukovodioca koje je obavljao na različitim pozicijama u nekoliko banaka, osiguravajućim društvima, kao i u društvu za upravljanje investicionim fondovima.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Bankarstvo, finansije i osiguranje, a tokom profesionalnog razvoja je pohađao brojne treninge u domaćem i internacionalnom okruženju na teme planiranja i donošenja strateških odluka, kreditnih i drugih rizika u poslovanju banaka, kao i iz domena upravljanja projektima, timovima, kvalitetom, promenama, itd.

Izborom novog generalnog sekretara Upravni odbor Udruženja banaka Srbije nastojaće da, na čvrstim temeljima dosadašnjih uspeha, osnaži i unapredi dijalog i saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, kao i da sa novom energijom modernizuje rad na ostvarivanju zajedničkih interesa svih banaka, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.