U trendu

Vlasnici sezonskih ski-karata Srbije besplatno u Crnoj Gori

Vlasnici sezonskih karata za ski centre Kopaonik, Stara planina ili Tornik, na Zlatiboru. od danas imaju pravo na tri uzastopna dana besplatnog skijanja u jednom od ski centara Crne Gore – Savin kuk, Kolašin 1.450 ili Vučja, a tu mogućnost će imati i gosti tih crnogorskih ski centara u srpskim skijalištima.

Vlasnici sezonskih ski karata će dobiti vaučer za korišćenje te ponude, što je omogućeno potpisivanjem sporazuma na Sajmu turizma u Beogradu o poslovnoj saradnji Skijališta Srbije i Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ćika rekao je da će sporazum doneti i razmenu iskustava što će doprineti boljoj saradnji.

„Na ovaj način će porasti broj turista izmedju ove dve zemlje, a skijaši će moći da vide kako posluje konkurencija i da svojim predlozima doprinesu razvoju turizma“, dodao je on.

Generalna direktorka za turistički razvoj i standarde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Olivera Brajović rekla je da je ovim ugovorom omogućeno turistima da „upoznaju planine i izazove koje nude dve zemlje i da će se poveća turistički promet“.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Renata Pindžo istakla je da Srbija i Crna Gora imaju planove zajedničkih projekata, kao što su biciklističke staze i gastronomske i rute kulture.

„Ovaj region ima perspektivu u turizmu, i beleži stope rasta daleko veće i daleko brže od drugih u Evropi“, rekla je Pindžo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar