U trendu

VOICE: Vlasnik firme blizak SNS-u podneo ostavku u Opštinskom veću posle poziva novinarke

Novi direktor firme „Eko vet plus“ koja je u poslednje vreme redom dobijala poslove uklanjanja životinjskog otpada u vojvodjanskim opštinama, „glavom bez obzira“ je pobegao od novinarke a potom „ekspresno“ podneo ostavku na mesto člana Opštinskog veća u Srbobranu, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

VOICE je kontaktirao direktora „Eko vet plusa“ Todora Šimpragu na službeni telefon lokalne samouprave Srbobran, kako bi mu postavio pitanja u vezi sa promenama u vlasničkoj strukturi firme.

Nakon što je lično potvrdio da je na telefonskoj vezi, na direktno pitanje: „Kako ste postali vlasnik Eko-vet plusa“, Šimpraga je, pre nego što će spustiti slušalicu, odgovorio: „Šimpraga nije u opštini“.

Na ponovni telefonski poziv, sekretarica je rekla da je član veća zadužen za sport i omladinu „otišao, izleteo iz opštine“.

Nepunih sat vremena nakon što je VOICE pozvao opštinu Srbobran, lokalni portal Srbobran.net je preneo nezvaničnu informaciju da je Šimpraga podneo ostavku.

Ostavku je potvrdio i sam Šimpraga, uz obrazloženje da je odluka da se povuče sa funkcije „lični čin i posledica želje da se više posveti porodici i poslu koji inače radi“.

On nije precizirao koji to posao „inače radi“, ali je naglasio da „ne želi da sutra neko kaže da je u sukobu interesa“, pošto se angažovao u rukovodstvu lokalnog fudbalskog kluba.

Šimpraga je na čelu „Eko vet plusa“ zamenio Branislava Radišića, o čijim vezama sa Srpskom naprednom strankom je VOICE ranije pisao, a po navodima Centra novi vlasnik i direktor „Eko-vet plusa“ je „još očigledniji partijski eksponent“.

Kompanija „Eko vet plus“ je za manje od šest meseci od osnivanja dobila poslove spaljivanja životinjskog otpada u gotovo 20 opština u Vojvodini.

Šimpraga je, prema javno dostupnim podacima, za manje od mesec dana otkako je 20. marta postao vlasnik preduzeća za upravljanje životinjskim otpadom, preko javnih nabavki sklopio ugovore sa tri lokalne samouprave ukupne vrednosti preko 34 miliona dinara sa PDV-om.

Tako je 17. aprila sklopio ugovor i sa opštinom Srbobran, iako je bio na funkciji člana Opštinskog veća. Vrednost tog ugovora iznosi gotovo 10 miliona dinara sa PDV-om, navodi VOICE.

O Todoru Šimpragi mediji su pisali pre godinu dana, kada ga je partijski kolega Djordje Grujić optužio da je predvodio grupu „batinaša“ koja ga je pretukla dok je raznosio letke sa pozivom gradjanima da ne glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Iako je Grujića nakon incidenta podržala opozicija, incident koji se dogodio bio je zapravo sukob unutar srbobranskog odbora SNS-a, čiji su i Grujić i Šimpraga članovi.

„U podeli letaka me je presreo Šimpraga i još trojica“, potvrdio je Grujić mesec dana nakon incidenta, navodeći da ga je Šimpraga „iz zaleta udario nogom u grudi“, i da je potom tučen šipkama i šutiran.

„Niko iz stranke nije zvao da pita kako mi je“, kazao je posle incidenta Grujić novinaru.

Pola godine kasnije, u oktobru 2017. godine, na slavi SNS-a u Srbobranu, Djordje Grujić se slikao sa Todorom Šimpragom i koordinatorom SNS-a Srdjanom Kruževićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar