U trendu

Vojska Srbije u 2015.godini sa Jumkom slopila ugovore od 900 miliona dinara

Vojska Srbije je sa Kompanijom „Jumko“ iz Vranja danas potpisala ugovor vredan 213 miliona dinara za šivenje novih vojnih uniformi, čime je ukupna vrednost ugovora koje je vojska sklopila sa tom kompanijom u ovoj godini dostigao 900 miliona dinara.

Ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora u „Jumku“ koji danas obeležava i 55 godina postojanja, rekao je da je Vojska Srbije u protekle tri godine sa tom kompanijom skopila ugovore o šivenju novih uniformi ukupne vrednosti od dve milijarde dinara, čime je Vojska Srbije postala najznačajniji poslovni partner „Jumka“.

„Činjenica je da bez vojske i bez njene pomoći „Jumko“ sada ne bi imao ovakav jubilej. U ovoj godini sklopljeni su ugovori od 900 miliona dinara, sledeće godine očekujemo da taj iznos bude manji ali širimo asortiman koji je potreban Vojsci Srbije“, kazao je Gašić i dodao da vojska od „Jumka“ namerava da naruči 45.000 letnjih pantalona, kao dela uniforme koji nije obnavljan od 1991.godine.

Gašić je rekao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prilikom nabavke uniformi i opreme daju apsolutni prioritet domaćoj proizvodnji, kao i da je „Jumko“ jedan od značajnih dobavljača vojske, ali da Vojska Srbije nije nadležna za „Jumko“ u smislu predstojeće privatizacije.

Direktor kompanije „Jumko“ Goran Djordjević je novinarima rekao da kompanija stabilno posluje i da je u toku izrada uniformi po ugovorima za Finsku i Makedoniju, kao i da se „Jumko“ priprema za privatizaciju za koju se očekuje da bude sprovedena pronalaženjem strateškog partnera.

Djordjević je naveo da se zajedno sa Ministarstvom privrede intenzivno pregovara sa potencijalnim strateškim partnerom za „Jumko“, ali nije naveo koja je kompanija taj strateški partner.

 

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.