U trendu

Vojvodjanska banka donirala 150 računara za najinovativnije obrazovne inicijative

Vojvodjanska banka poklonila je 150 računara i pružiće mentorsku podršku za devet najinovativnijih obrazovnih projekata koji su odabrani na konkursu za pomoć u okviru prve faze programa „Odgovorno u zajednici“, saopštila je danas ta banka.

Računare i mentorsku pomoć stručnjaka banke za dalju realizaciju edukativnih ciljeva dobili su projekat „Digitalni marketing u funkciji učeničkog preduzetništva“ Omladinskog edukativnog centra, projekat Savremeni kutak – Naš svet naša pravila, projekat „Dok Tok“ NEOSTART-a, projekat „Digitalni učitelj“ Udruženja SEE ICT.

Nagradu su dobili i projekat „Youth Innovation Center“ Unbox hab inovativnih edukacija, projekat „Tvoja šansa za prvi karijerni korak“ Centra inventiva, projekat „Iza pozorišne zavese“ pozorišta PATOS, projekat „Studije budućnosti“ Beogradske otvorene škole i projekat „Case Study Club“ Studentske asocijacija Nova.

„Organizacija u kojoj ja radim ima za cilj da pomogne ljudima da se usavrše i usvoje nove veštine koje će ih učiniti još kvalifikovanijim za posao koji rade. Računari su nam neophodni za edukaciju, a sada ne samo da ćemo imati više resursa, već možemo da predjemo na novi stepen rada i adekvatnije pomognemo našim polaznicima da usvoje nove veštine i od nas izadju potpuno spremni za ono što ih čeka u daljem radu“, rekao je predstavnik udruženja Unbox hab inovativnih edukacija Veljko Jovanović, čije je udruženje dobilo mentorsku podršku i 25 računara za dalju realizaciju projekta „Youth Innovation Center“.

On je istakao da  je obrazovanje dvosmeran proces navodeći da „kako mi drugima pomažemo da usvoje nove veštine, tako je nama Vojvodjanska banka pomogla da se još više usavršimo, te pomažemo kvalitetnije“.

„Kontinuiranom donacijom računara, godinama unazad pružamo podršku institucijama i organizacijama koje se brinu ili su na usluzi različitim segmentima našeg društva. Ove godine želeli smo da podstaknemo unapredjenje kvaliteta edukacije u Srbiji i kroz program „Odgovorno u zajednici“ damo podršku realizaciji projekata koji na najinovativniji način unapredjuju obrazovanje“, izjavila je  menadžer za društveno odgovorno poslovanje u Vojvodjanskoj banci Zorica Džida.

Za dobijanje ove podrške konkurisalo je 65 projekata iz 23 mesta u Srbiji, od kojih je 60 ispunilo uslove i tako prošlo u fazu javnog glasanja.

Kako bi se uvažilo mišljenje šire društvene zajednice o tome koji projekti imaju najveći potencijal da promene obrazovanje na bolje, publika je na platformi www.odgovorno.rs  imala priliku da izglasa finaliste projekta. Pristiglo je blizu 8.000 glasova iz cele Srbije, a odabrana su 24 projekta koji su se plasirali u finale, a od kojih je izabrano devet najboljih.

Jesenji ciklus programa „Odgovorno u zajednici“ trajao je od oktobra i okupio je obrazovne inicijative (edukativni habovi, pokreti, udruženja i grupe gradjana) koji se na strateški način bave unapredjivanjem obrazovanja.

Kako je istaknuto, žiri sastavljen od stručnjaka iz Vojvodjanske banke, pobednike je birao na osnovu kvaliteta projekata, nivoa inovativnosti, značaja za širu društvenu zajednicu, kao i stepena doprinosa obrazovanju, bilo na formalan ili neformalan način.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar