U trendu

Vojvodjanska banka i OTP grupa u potrazi za novim startap partnerima

Madjarska OTP banka pokreće treću seriju svog medjunarodnog startap programa „OTP startap partnerski program“, koji je od sredine oktobra 2019. godine otvoren za prijave za sve startap kompanije sa razvijenim proizvodima spremnim za tržište, kao i skejlap kompanije, saopštila je danas Vojvodjanska baka, članica OTP grupe.

Svi zainteresovani će imati priliku da do 22. novembra konkurišu za taj program  OTP grupe, koji će početi sledećeg proleća, a čiji je cilj unapredjenja saradnje izmedju inovativnih kompanija i OTP grupe.

U programu prvi put učestvuje i Vojvodjanska banka.

Kako je navedeno u saopštenju, odabrane startap kompanije imaće priliku da sa tom bankom sprovedu pilot projekte i da kasnije postanu dugoročni partneri OTP grupe.

Precizirano je da „OTP startap partnerski program“ traži kompanije iz oblasti: napredni alat za podatke i analitiku, korisničko iskustvo i pružanje usluge, interna efikasnost, inovacije proizvoda, bankarstvo za mala i srednja preduzeća, kao i potpuno inovativna i disruptivna rešenja koja se odnose na bankarski sektor.

Prvi put pet supsidijara OTP bankarske grupe se pridružuje programu pored centrale iz Madjarske, pa će pilot projekat biti sproveden u brojnim zemljama regiona Centralne i Istočne Evrope.

Navedeno je i da će se nakon tromesečnog perioda pilot projekta program biti proširen
šestomesečnim periodom razvoja proizvoda, a ta faza biće dostupna kompanijama sa najboljim performansama.

„Tokom naša prethodna dva startap programa, ispitali smo gotovo 500 startap kompanija za moguću saradnju i sproveli pilot projekte sa njih 17“, izjavio je direktor Sektora za inovacije u poslovanju sa stanovništvom OTP Banke Andras Fischer.

On je izrazio zadovoljstvo što će, učešćem pet banaka supsidijara OTP grupe, ovogodišnji program biti medjunarodnog karaktera, kako u pogledu profila startap kompanija, tako i poslovnih jedinica pilot projekta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar