U trendu

Vol strit posle pobede Trampa u manjem padu

Vol strit počeo je danas trgovanje u umerenom minusu, pošto su svetske berze prethodno potonule s pobedeom republikanskog kandidata Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

Još se ne može proceniti kako će dalje ići indeksi na Njujorškoj berzi, premda se očekivao strmoglavi pad njihove vrednosti.

Posle prethodna dva predsednička izbora u SAD berze su takodje bile u padu, tako da je previranje i danas trebalo očekivati, mada su u slučaju Trampove pobede bili predvidjani dramatični padovi i do 10 odsto, što se zasad ne dešeava.

Na otvaranju berzi danas Dau Džouns indeks je pao za 0,1, Standard end Pur 500 za 0,4 odsto, a Nasdak, dominantni tehnološki indeks za 0,6 odsto.

Evropske berze su popodne smanjile jutrošnje gubitke. Nemački Daks je u minusu 0,4 odsto, francuski KAK-40 0,3 odsto, dok je britanski FTSE 100 u plusu 0,6 odsto.

Japanski Nikei 225 je ranije danas pao 5,4 odsto, hongkongški Hang Seng za 2,2 odsto, a južnokorejski Kospi za 2,3 odsto. Šangajski kompozitni indeks pao je za 0,6 odsto.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike