U trendu

Vranje: U budzetu za 2022. planirano duplo vise za poljoprivre

VRANJE – Gradsko veće Vranja danas je usvojilo nacrt budžeta za 2022. kojim je predviđeno povećanje prihoda za 12 odsto u odnosu na početni budžet iz ove godine, pa su prihodi projektovani na oko 2,8 milijardi dinara, rashodi na oko 2,9 milijardi a deficit na blizu 103 miliona, objavljeno je na gradskom sajtu.

Prema rečima gradskog odbornika Bojana Kostića za komunalni program je predvideno 555 miliona dinara, od toga 230 miliona za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja, ATD ambulante i odeljenja neurologije.

„Za poljoprivrede je planiran 41 milion, duplo više u odnosu na prošlu godinu. U narednoj godini akcenat je stavljen na unapređenje i zaštitu životne sredine na teritoriji Vranja“, rekao je on.

Dodao je da je u tom smislu veoma značajan projekat Čista Srbija na osnovu koga je obezbeđeno 60 miliona dinara za izgradnju 140 km fekalne kanalizacije u vranjanskim selima.

Za projekte koji se realizuju u saradnji sa republikom za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, Centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška i rekonstrukciju Zdravstvenog centra, izdvojeno je 120 miliona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.