U trendu

Vučić apeluje da se reše problemi u Fijatu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na Vladu Srbije i radnike fabrike Fijat Krajsler automobili iz Kragujevca da reše probleme u toj kompaniji, navodeći da dalji štrajk nosi velike rizike.

Vučić je rekao da nema mnogo informacija o dešavanjima u Fijatu, kao i da je obavešten da su mu radnici poslali pismo, ali da još nije stigao da ga pročita.

„Molim vladu i radnike, prvenstveno radnike, da taj problem bude rešen, jer veliki su rizici“, kazao je on i dodao da nije bitno ko je kriv, već kako je naveo, da se pronadje rešenje.

Predsednik Srbije je rekao da vlada nema previše mogućnosti, jer je manjinski vlasnik u Fijatu, ali da moli da se učini sve što je potrebno za rešavanje problema.

„Radnike molim da razumeju našu poziciju i da razumeju poziciju Srbije. Oni koji bi hteli sukobe radnika i vlade, pa se tome raduju na političkoj sceni, ti ljudi ne razumeju da rade u korist štete radnika u Kragujevcu, i to ne samo radnika u Fijatu, već u korist štete sopstvene države“, kazao je on.

Istakao je da radnici moraju da razumeju značaj posledica koje štrajk može da ima ne samo za Fijat i za radnike te kompanije, već i po Kragujevac i celu zemlju.

„Danas govorimo o lojalnosti radnika kompanijama, što je veoma važan faktor za privlačenje investicija, a oni onda kažu: A Kragujevac“, rekao je on.

Vučić je zamolio radnike da razumeju svoju ulogu, ako i vladu.

„Molim radnike, video sam ih kada sam obilazio fabriku, reč je o dobrim domaćinima i poštenim ljudima, i verujem da će razumeti svoju ulogu, kao i vladu, da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju“, rekao je Vučić.

Povezane vesti:

Radnici Fijata u Kragujevcu nastavljaju štrajk

Djordjević: Fijat može u svom intetesu da odluči da izmesti proizvodnju

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.