Vučić: Er Srbija najjača aviokompanija u regionu

Er Srbija je najveća, najjača i najbolja aviokompanija u regionu, ocenio je premijer Aleksandar Vučić na proslavi povodom dve godine od osnivanja kompanije Er Srbija.

Vučić je dodao da veruje da će Er Srbija u narednom periodu kupovati i neke aviokompanije na Balkanu.

“To bi bila radosna vest”, rekao je Vučić.

On je dodao da se nije nadao ovakvom uspehu i takvoj pobedi, te da je ponosan na uspeh i partnerstvo sa Etihadom.

“Pokažite mi neku avio kompaniju u regionu koju možete da poredite sa Er Srbijom? Nijedna ne može da se meri s njom”, rekao je premijer.

Vučić je rekao i da snovi da se iz Srbije leti za SAD i Njujork postaju stvarnost, budući da će Er Srbija od 1. juna sledeće godine leteti za taj američki grad.

“Najava leta za Njujork je velika radost i uspeh za nas”, rekao je Vučić i dodao da očekuje veliki broj putnika čime će se pokazati novo lice Srbije.

On je rekao da su trenutni troškovi uvođenja nove linije ka Njujorku 10 miliona dolara na godišnjem nivou i da se tek mora osmisliti način kako da taj let bude profitabilan, te da će to biti veliki izazov.

Upitan da li je Srbija i srpska strana u potpunosti spremna za realizaciju najavljenih letova za Njujork, Vučić je rekao da je Er Srbija već spremna, ali da aerodrom “Nikola Tesla” nije, zbog čega predstoje velika ulaganja.

Potrebno je, kazao je on, obezbediti sve neophodne performanse na aerodromu “Nikola Tesla” kako bi letovi mogli da se obavljaju pet puta nedeljno.

Vučić je dodao da će se leteti erbasom A330-200, te da će to biti prva direktna linija iz Srbije za SAD od 1991. godine.

Premijer je dodao i da mnogi veliki gradovi u ovom delu Evrope, poput Atine, nemaju letove za SAD.

Vučić je rekao da bi sledeća linija mogla da bude do Pekinga, s obzirom da se o tome već razgovaralo.

On je zahvalio svima koji su, kako je rekao, “blago od kompanije” čuvali od nekih “koji ni finansijske izveštaje ne umeju da čitaju”.

Premijer je čestitao zaposlenima drugi rođendan kompanije i poželeo im da budu još uspešniji i da ostvaruju još bolje rezultate, čime će još više puniti i republički budžet.

Vučić je rekao i da se Železnice Srbije menjaju i da ćemo za godinu do dve nekim delovima železnica moći da se ponosimo.

On je rekao i da će za godinu i po Srbija imati i dobre autoputeve, te da to govori o napretku Srbije.

(Tanjug)

Ostavite komentar