najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić hitno vratio Spaskovskog iz Londona

Direktor RTB „Bor“ Blagoje Spaskovski morao je juče da prekine službeni boravak u Londonu jer je hitno pozvan da se javi u kabinet premijera, piše Blic.

MMF je procenio da je ovaj nekadašnji gigant, crna rupa srpske ekonomije, koja može da ugrozi fiskalnu konsolidaciju države, navodi dnevnik.

Izvor „Blica“ iz Vlade kaže da je razlog za hitan poziv, put Vučića u Rigu, gde bi trebalo da se vidi sa kineskim premijerom Li Kećangom.

“On želi da ga zamoli da kompanija „Liten“ uzme „Bor“ u svoje ruke. Medutim, premijer je utvrdio da su poslovni podaci RTB u nekim segmentima frizirani i zato je tražio da mu se pod hitno dostavi pravi. On ne želi kineskog premijera da obmanjuje i zato je Spaskovskom naredio da mu ih danas dostavi, zbog čega je on morao da se vrati iz Londona”, kaže taj izvor.

Prema rečima tog izvora, Spaskovski je tamo otišao jer je trebalo da govori o berzanskim procenama kretanja cene bakra u narednoj godini.

“Treba da se zna da je MMF imao velike kritike na racun vlasti zbog neadekvatnih poteza prema RTB „Bor“, uključujuci i neadekvatno rukovodstvo”, kaže sagovornik beogradskog lista.

Da to nije novost, potvrduju i izjave samog premijera, koji je u avgustu 2014. godine najavio smenu Spaskovskog.

To je ponovio i na kraju 2014, a bio je ljut i posle izveštaja „Mekinsija“, koji je konstatovao da RTB može da opstane samo ako se promeni nacin rukovodenja i nade 50 miliona dolara obrtnog kapitala.

(Tanjug)

2 komentara
  1. milan

    Pa gde moze da valja rudnik Bor. On proizvodi samo zlato ,srebro i bakar.To nama nije potrebno ,moracemo na silu da ga prodamo MMF-u.To Vucic hoce da kaze glupom narodu.Sad ce jos i da ga ubiju.Ja znam da je on suicidan.Ali Vucicu zar ni malo nemas maste,izmisli nesto bolje.Vidis koliko ti je dobra intuicija…sve si predvideo gde se nalazi oruzije,kog je kalibra,za koga je namenjen,Ma mi Srbi smo srecnici sa tobom.Ti ces predvideti kako ce narod da pocrka gladan-Ma ti si genije.Sve to dosada nije imao.Takvog majka vise ne radja.U to sam siguran 100%

  2. batamrca

    stvarno smo glupi ako bor nevalja zbog cega bi ga neko uzeo i jos platio nego se meni cini da nas neko sistemacki pretvara robove i sluge za feudalce sa zapada

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike