U trendu

Vučić i Orban otvorili Mađarsko-srpski biznis forum

Premijeri Srbije i Mađarske Srbije Aleksandar Vučić i Viktor Orban otvorili su danas u Budimpešti poslovni forum na kojem učestvuje 140 srpskih i mađarskih kompanija, zainteresaovanih za saradnju.

Premijer Orban istakao je da su dve zemlje ispunile sve uslove, kako bi i jedna i druga, bile zanimljive za investitore.

„Srbija je uspela da sprovede program ekonomske stabilizacije i sada može sigurno da korača u budućnost“, istakao je Orban.

On je zaključio da su dobrosusedski odnosi i dobar privredni potencijal preduslovi da bi ekonomska saradnja mogla da se razvija.

Premijer Vučić obraćajući se prisutnima na Mađarsko – srpskom biznis forumu istakao je da su mađarski investitori dobrodošli u Srbiju i da nigde u regionu Zapadnog Balkana ne mogu da dobiju bolje uslove.

Vučić je istakao da su potencijali Srbije veliki, ali neiskorišćeni i obavestio mađarske privrednike o zakonskim i ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela.

Otvarajući forum, ministar spoljnih poslova Peter Sijarto istakao je da bilateralna saradnja nikada nije bila bolja i efikasnija, i da se efekti toga vide na ekonomskom polju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.