U trendu

Vučić i Ruf ocenili da ima prostora za povećanje penzija i zarada u javnom sektoru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf danas su ocenili da ima prostora za porast penzija i zarada u javnom sektoru u Srbiji, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Vučić je s predstavnicima tehničke misije MMF-a razgovarao o trogodišnjem aranžmanu tog fonda sa Srbijom koji ističe u februaru iduće godine.

Džejms Ruf je ocenio da je Srbija na dobrom putu i da, pored objektivnih rizika koje su prevazidjeni 2017. godini, MMF prognozira stabilan rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,5 odsto u sledećoj godini, navodi se u saopštenju Kancelarije predsednika Srbije za odnose sa medijima.

Dodaje se da je dogovoreno da se intenzivno radi na reformi sistema obrazovanja, poreske uprave i Zakona o platama u javnim službama, kao ključnim reformskim koracima koje Srbija treba da preduzme.

Ruf je ukazao da je poslovanje državnih preduzeća poboljšano, ali da je neophodno nastaviti sa sprovodjenjem reformskih procesa kako bi bio ostvaren značajniji napredak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)