najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Lagard pozdravila ekonomski kurs Vlade Srbije

Premijer Aleksandar Vučić u razgovoru s direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard u Vašingtonu rekao je da Srbija mora da nastavi sa reformama jednakom snagom i energijom kao i do sada, jer posao još nije gotov, saopštila je Vlada.

U saopštenju se navodi da je direktorka MMF-a istakla da su rezultati bolji od očekivanog, ali da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun.

“Ono, iznendićete se, što sam ja tražio od njih jeste da vrše dodatni, još veći pritisak na nas kako bi nam rezultati dogodine bili još bolji. Nisam tražio popuštanje”, rekao je Vučić posle sastanka

Vučić je rekao da je Lagard ocenila da je Srbija napravila bolje rezultate od očekivanih i u odnosu na program koji je napravila, ali da treba da nastaviti jednako revnosno da sprovodi reforme.

“Direktorka Lagard pohvalila je naš rast i pozdravila ekonomski kurs srpske Vlade. MMF poštuje našu odgovornost”, rekao je Vučić. 

Premijer je rekao da je s Lagard razgovarao i o povećanju plata i penzija, kao i da je zajednički zaključak da Srbija nesumnjivo ide na‎pred, što će dogovor s MMF-om i pokazati. Vučić je naglasio da očekuje još bolje rezultate u 2016. i 2017. godini.

Vučić je preneo da je Lagard rekla da Srbija mora da nastavi reforme jednakom snagom posvećčenošću, kao i da bude spremna da nastavi “unutršnji pritisak na sebe”. 

“Da radimo još više i da znamo da još nismo završili posao dok, rekao bih, ne prođe još godinu dana od punog i potpunog ispunjavanja programa s ovako dobrim rezultatima”, rekao je Vučić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike