Vučić nije čuo ni jednu ozbiljnu primedbu na projekat Beograd na vodi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije čuo ni jednu ozbiljnu primedbu na “Beograd na vodi” od kada je objavljen ugovor za taj projekat.

On je novinarima na Beogradskim investicionim danima kazao da građani ne treba da brinu i da je sve pod kontrolom oko ugovora za “Beograd na vodi”, naglasivši da je ulagač preuzeo sve obaveze ukoliko se ne završi taj projekat, kojem će se radovati svi Beorađani.

“Niko nije želeo da uloži toliki novac u ovaj deo grada kojeg su se svi klonili u poslednjih 15 godina sem ovih velikih investitora, a to će podići kompletnu građevinsku operativu i ozbiljno uticati na povećanje BDP-a”, kazao je Vučić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da je ugovor o “Beogradu na vodi” prikazan u javnosti  u celosti što je dokaz da ne postoji nešto što je trebalo skrivati.

On je naglasio da se klauzulom o zakupu zemljišta na 20 godina štite interesi i Beograda i Srbije, i minimizira rizik, jer investitor ima 20 godina da završi ono na šta se obavezao, u suprotno to zemljište koje će tada imati veću vrednost, zadržava se i nudi drugom investitoru.

Mali je ponovio da očekuje da će građevinska dozvola za prvi objekat – dve stambene kule biti obezbeđena do kraja ove sedmice, kako bi polaganje kamen-temeljca moglo da bude 27. septembra, a da će dozvole za ostale objekte  čija izgradnja treba da počne u narednih osam do deset meseci, biti izdate kada investitor priloži projekte.

Po rečima gradonačelnika, broj zainteresovanih kupaca za 296 stanova čija prodaja počinje 3. oktobra, danas je dostigao cifru od blizu 7.000.

(Beta)

Jedan komentar

  • Razuman građanin

    Razmislite o održivosti projekta, na tehničkom nivou, gde su saglasnosti za projekat komunalnih preduzeća? Ugrožava li se gradnjom priobalni ekosistem?

Ostavite komentar