Vučić: Od aerodroma smo napravili zlatnu koku Balkana

Mandatar buduće vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dosadašnja Vlada od Aerodroma Beograd napravila “zlatnu koku ne Srbije, već Balkana”, spremnu za koncesiju.

Po njegovim rečima, Aerodrom je ranije vredeo svega oko 50 miliona evra, a danas 350 miliona evra, ukoliko bi bio ponudjen na koncesiju od 25 godina.

“Plus ‘konsešn fi’ izmedju 10 i 15 miliona evra svake godine, pa vi izračunajte. Od nečega što nikakvu vrednost nije imalo, napravili smo zlatnu koku Balkana, a ne samo Srbije, ali ne možete to da priznate”, poručio je Vučić u Skupštini Srbije lideru pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću, odgovarajući na njegove kritike.

Vučić je dodao da je u tome sve vidljivo i transparentno.

Vučić je naveo i da država nije uplatila ni dinar više Er Srbiji od onoga što je bila njena ugovorna obaveza prema Etihadu.

“Ni dinara nismo više upalatili od onoga što je bila naša ugovorna obaveza”, rekao je Vučić i ocenio da Radulović ne zna da računa i da tumači poslovne rezultate, i rekao je da priča, a da nije upoznat sa ugovornim obavezama Vlade u formiranju zajedničke kompanije Er Srbije i Etihad ervejza.

(Beta)

Jedan komentar

  • nenad

    Za neupućene, aerodrom Beograd ili Nikola Tesla bio je i pre Vučića tako da je on malo šta napravio! Inače da Vučić parama građana Srbije plaća stranu kompaniju i još se time hvali – ne spada u korektno (suvise blag izraz) poslovni rezultat – Vučić NE ZNA ni koji su osnovni finansijski izveštaji, a o radnom iskustvu pa recimo da ga pohvalimo i da damo nulu!

Ostavite komentar