Vučić: Ova godina prelomna za Srbiju, sledi boljitak

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je 2015. bila prelomna za Srbiju i obećao građanima da će u narednim godinama kvalitetnije živeti, da će ekonomski rezultati biti još bolji i da će se povećavati plate i penzije.

“Vlada je udarila temelje modernoj Srbiji”, rekao je Vučić u razgovoru sa građanima Aranđelovca, gde je otvorio put od tog grada do mesta Krćevac.

Vučić je istakao da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara autoputeva, precizirajući da će za dve godine biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

“Srbija je nezavisna i suverena zemlja, sa ponosnim narodom i takvu politiku će i ubuduće voditi”, rekao je Vučić.

Navodeći da će biti nastavljena rehabilitacija puteva u tom delu Srbije, Vučić je kazao da je planirana obnova puta Topola-Rudnik, u dužini od 27 kilometara, koji bi trebalo da bude završen do decembra sledeće godine, kao i da je predviđena obnova puta Topola – Cerovac.

Ti putevi su, istakao je, veoma važni za građane tog dela Srbije i podsetio da je u toku izgradnja dela Koridora 11 na potezu Ljig-Preljina-Požega.

“Nastavićemo da rehabilitujemo puteve i imaćemo obnovljenu čitavu mrežu puteva u ovom kraju”, rekao je Vučić koji je bio dočekan na tradicionalni način, uz pogaču i so.

Premijer je rekao da je već obezbeđen novac za tri mosta i tri klizišta u tom kraju Srbije.

Vučić je najavio da će u nedelju biti otvorena pristupna saobraćajnica sa šest traka koja će spojiti Putinov most sa Pančevačkim putem, a sledeće nedelje i deo istočnog kraka Koridora 10, kod Crvene Reke.

Govoreći o ekonomskim rezultatima u protekloj godini, Vučić je rekao da je ona bila dobra jer su sprovedene teške mere i istakao da je povećan privredni rast, koji će u 2016. godini biti preko dva odsto, a u 2017. i preko tri odsto.

Istakavši da nema lakih rešenja i da se grdno varaju oni koji misle drugačije, premijer je poručio:

“Videćete kako Srbija napreduje svakog dana i svake godine biće sve bolje”, rekao je Vučić i dodao da je ove godine planirano da se obnovi 120 kilometara putevam a da je obnovljeno čak 200.

Upitan o investicijama u Aranđelovcu, Vucicć je rekao da lokalna samouprava ima na raspolaganju dodatne mere vlade za podsticaj zapošljavanja.

Vlada, kako je rekao, “čezne da da državni novac privatnicima iz Srbije”, ali je pri tome potrebno, dodao je, da oni obezbede biznis plan i kolaterale, jer “država neće da baca svoj novac”.

Pregovara se o određenim investicijama u Aranđelovcu, naveo je premijer, dodajući da je ipak “bolje da se predsednik opštine ne hvali dok se to ne završi”.

Ko je premijeru poslao čestitku za Novu godinu?

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je danas, odgovarajući na pitanja novinara, da je dobio novogodišnje čestitke od predsednika SAD Baraka Obame, kao i od predsednika i premijera Rusije, Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva.

Da li vam je stigla čestitka za Novu godinu i kako vi u vladi čestitate jedni drugima praznik- pitali su novinari predsednika vlade, a on uzvratio da ne spada baš u “čestitare”:

“Nisam ja za prijeme i koktele, mene retko tamo možete da vidite…Ja volim da dođem i sa narodom da porazgovaram”, rekao je Vučić i na insistiranje novinara, spomenuo da mu je Novu godinu čestitao predsednik SAD s porodicom, Putin, Medvedev…

“Moji iz Kabineta vode računa o čestitkama, a mene interesuje posao”, rekao je.

Da li vam je Vulin pisao? – bilo je pitanje, povodom inicijative Vulina i lidera SPS za sastanak.

“Nije mi Vulin pisao, pisao mi je Dačić pismo. Što mi, ljudi, pišete pisma kad imate telefon…Ionako se čujemo petnaest puta dnevno, kažite mi telefonom šta imate”, primetio je premijer.

(Tanjug)

Jedan komentar

Ostavite komentar