najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Povećanje plata i penzija od januara 2016. godine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će prva povećanja plata i penzija početi od 1. januara, da već pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i da plate pre svega moraju da se povećaju lekarima, medicinskim sestrama i nastavnicima.

“Povećavaćemo prvo prosveti, zdravstvu, borićemo se za policiju i vojsku, ali hoću da penzioneri to osete. Ako nekome povećate za 300, 500, 800, 1.000 dinara, to je vama malo, ali to će ljudi da osete i da počnu da žive bolje”, kazao je Vučić.

On je kazao da MMF smatra da policija i vojska imaju prevelike plate, a da on smatra da i te plate treba da budu povećane.

Vučić je najavio da će od januara najverovatnije biti povećane i dnevnice u javnom sektoru, koje su nedavno smanjene sa 65 na 15 evra, za putovanje u inostranstvo, a sa 2.566 na 150 dinara za putovanja u Srbiji.
 
Penzije su linearno smanjene za 10 odsto, dok su plate u javnom sektoru smanjivane po kategorijama od 1. novembra 2014. godine.

(Beta)

1 komentar
  1. Dragan

    Povećaj sebi platu za 300 dinara i živi bolje. Ukrao si meni i mojoj porodici, a godinama sam pošteno radio. U životu nisi ništa pošteno uradio, uvek si bio vucibatina i mufljuz, još od doba kad si bio Šešeljev potrčko, a sad glumataš spasioca Srbije. Bog kažnjava i znaj da ti neće oprostiti suze, jad i čemer u koji si bacio na hiljade ljudi. Znaš kako to ide, ako ne platiš ti, platiće neko iz tvog pokolenja, kad-tad.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike