U trendu

Vučić: Srbija isključena iz procesa EU vezanog za antidamping mere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je dobio informaciju da Srbija više nije uključena u proces Evropske unije vezan za antidamping mere u uvozu čelika.

„Ima jedna dobra vest danas, želim da čestitam gradjanima Srbije, ja sam dobio informaciju da smo pobedili u vezi sa antidamping merama u Evropskoj uniji. Hvala EU na razumevanju, sad su druge zemlje uključene u to Brazil, Iran, Ukrajina…. Srbija više nije uključena u taj proces“, rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu gde se nalazi u dvodnevnoj poseti.

Srbija je bila pod istragom Evropske komisije o tome da li Kina, preko Železare Smederevo čiji je vlasnik kineski Hestil, izvozi čelik u EU po damping cenama. Zvanična informacija o izuzeću Srbije još nije stigla.

Kako je rekao Vučić to je jedna od dve pobede kada je reč o Železari Smederevo, a dodao je da još preostaje da se reši pitanje državne pomoći.

„Kada to završimo to je za našu železaru velika pobeda i velika garancija za obavljanje dobrog i odličnog procesa u budućnosti“, rekao je Vučić.

Evropska unija pomno prati sektor čelika, u kojem postoji veliki višak kapaciteta na svetskom nivou, i do sada je doneto više desetina mera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.