U trendu

Vučić: Telenor je najbolji promoter Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da je Telenor kao uspešna i odgovorna kompanija najbolji promoter Srbije.

Vučić je posetio Telenor povodom 10 godina rada te kompanije u Srbiji i podsetio da je to najveći pojedinačni investitor u Srbiji.

Početna ulaganja Telenora za kupovinu bivšeg Mobtela bila su 1,5 milijardi evra, a do sada je investirano još 455 miliona evra.

„Telenor urednim plaćanjem svih obaveza promoviše poreski patriotizam“, rekao je Vučić novinarima.

On je istakoa da je u mobilnoj telefoniji u Srbiji glavni princip konkurentnost jer se takmiče tri kompanije.

To što uprava Grada Beograda najviše koristi usluge Telenora, po rečima Vučića pokazuje da je Srbija uredjena zemlja gde na tenderima pobedjuje onaj ko da najbolju ponudu.

„Telenor je društveno odgovorna kompanija koja pomaće našem narodu“, rekao je Vučič i zahvalio kompaniji što u Srbiji uvodi nova pravila radne etike i svest o javnom dobru.

Vučić je rekao da očekuje da narednih dana Svetska banka objavi Duing biznis listu o uslovima poslovanja gde će Srbija imati bolju poziciju nego prošle godine.

Telenor Srbija je deo Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 200 miliona korisnika na 13 tržišta.

Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Ima 3,1 miliona korisnika, 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.