U trendu

Vučič: Uložićemo dodatni novac u namensku industriju

DESPOTOVAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Despotovcu da će država uložiti dodatni novac u razvoj namenske industrije koja je veoma profitabilna i da će pokušati da pronađu investitora koji bi koristio prostor bivše fabrike kablova u Despotovcu.

Vučić je tokom posete Tehničke škole u Despotovcu rekao da bivša fabrika ima 10.000 kvadrata i da se prostire na tri hektara zemlje.

„Razmišljamo da uložimo dodatno veliki novac u našu namensku industrju, jer može da bude veoma profitabilna. Ponovo se oružje i municija dobro prodaju u celom svetu, nakon perioda od dve godine kada je bila stagnacija“, kazao je Vučić.

Naveo je da Srbija proda svu municiju određenog kalibra čak tri, četiri godine unapred, sve što može da proizvede, što ide za Ameriku.

Očigledno je da se ponovo mnogo puca u svetu, dodao je Vučić.

Kada je reč o ulaganjima u Despotovcu, Vučić kaže da se sada ponovo gradi u Srbiji sve što je bilo planirano ili započetno 1986. ili 1987. godine, kada je sve stalo.

Naveo je da je već za Despotovac dato oko pet miliona evra i da će biti obezbeđeno još 10 do 12 miliona za nove projekte, što je veliki novac.

Predsednik je naglasio da je džabe sve što se gradi ako ne budemo imali u Srbiji više dece, jer to onda neće imati ko da koristi.

„Gledaćemo u naredne dve godine da imate i napravljen bazen“, dodao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.