U trendu

Vučić: Zadovoljan sam ocenom MMF, Srbija na dobrom putu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan ocenom MMF i naglasio da će Srbija nastaviti da sprovodi dogovoreni program reformi.

On je novinarima rekao da ta ocena MMF nije iznenađenje.

„Mi dobro radimo svoj posao…Mi smo đak koji odlično uči i obavlja svoj posao. To nije iznenađenje. To je odlična vest, to znači da smo na dobrom putu. Mi ne samo da nismo izbacili MMF posle mesec dana kao što se to ranije činilo već smo uspeli već šestu reviziju da sa uspehom prođemo. Nastavićemo i dalje. Na dobrom je putu Srbija“, rekao je Vučić novinarima.

Kako je dodao, i u Italiji, gde je u petak boravio, Srbija je poštovana zbog svog „političkog stava da čuvamo nezavisnost svoje zemlje i pre svega zbog ekonomskog napretka koji Srbija pravi“.

„I to je ono po čemu se razlikujemo u odnosu na prošlost i to je zašto smo toliko poštovani. Ako sa tim budemo uspeli da nastavimo, ako što rekoh, a znate da nisam optimista po prirodi, nema problema za Srbiju“.

On je dodao da je radostan i zadovoljan zbog ocene MMF.

„Ali još sam zadovoljniji kad vidim da više ovakvih fabrika (kao što je Veneta kućine) možemo da dovedemo u Srbiju, da naučimo kako se to radi i pravi“, rekao je Vučić.

Izvršni direktori Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) potvrdili su u petak pozitivnu ocenu šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti koju je ta institucija zaključila sa Srbijom u februaru 2015. godine, uz ocenu da je Srbija primetno popravila poslovno okružernje.

Zamenik direktora MMF-a Tao Zeng izjavio je da aranžman koji je Fond zaključio sa Srbijom donosi rezultate, podržan makroekonomskom situacijom i strukturnim reformama.

„Ekonomija nastavlja da jača, podržana naporima vlasti da poprave javne finansije, otklone strukturne slabosti i ojačaju finansijski sektor“, naveo je Zeng u pisanoj izjavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.