U trendu

Vujović izabran za ministra finansija godine

Časopis Global market izabrao je ministra finansija Srbije Dušana Vujovića za ministra finansija godine za centralnu i istočnu Evropu, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Taj časopis je zvanična publikacija koju zajedno izdaju Medjunarodni monetarni fond i Svetska banka i ujedno je vodeći magazin koji prati jesenje zasedanje godišnje skupštine te dve medjunarodne finansijske institucije koje se održava u Vašingtonu.

U pismu koje je uredništvo Global marketa uputilo Ministarstvu finansija navodi se da je Vujović u prethodne tri godine „svojim radom učinio izuzetan doprinos kako bi Srbija izašla iz recesije na put ka održivom ekonomskom rastu“.

Ocenjeno je da je fiskalnom konsolidacijom preokrenut trend porasta javnog duga koji je sada u opadanju, a Srbija posle 10 godina, u 2016. je ostvarila suficit u budžetu pre preuzimanja starih obaveza.

Dodaje se da je Vujović bio vodeći arhitekta u kreiranju, sprovodjenju i uspešnom završetku aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti od 1,2 milijarde evra, koji je Vlada Srbije započela sa MMF-om februara 2015. godine i da su rezultati koje je Srbija postigla na polju fiskalne konsolidacije i makro monetarne stabilizacije obnovili poverenje medjunarodnih investitora u srpsku ekonomiju.

Nagrada će Vujoviću biti uručena na ceremoniji u okviru jesenjeg zasedanja godišnje skupštine MMF i Svetske banke koje se održava od 12. do 15. oktobra 2017. u Vašingtonu.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    MMF je, dakle, veoma zadovoljan učinkom svog službenika, Vujovića. SEDAMNAESTORICA još uvek jašu!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike