U trendu

Vukić: Individualne potrebe klijenta prioritet Direktne banke

BEOGRAD – Direktna banka, nakon okončanja akvizicije Pireus banke u Srbiji, najavljuje da će u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na unapređenju ponude proizvoda i usluga, pomerajući usluge u digitalnu sferu, pri čemu će individualne potrebe klijenata i dalje ostati njen prioritet.

„Individualne potrebe klijenata su aksiom i prioritet savremenog poslovanja“, kaže Tatjana Vukić, direktorka Sektora poslovanja sa klijentima, razvoja i marketinga Direktne banke u razgovoru za Tanjug.

Prema njenim rečima, prioritet te banke je „razvoj inovativnih bankarskih rešenja i čvrsta odlučnost da bude prepoznata kao pouzdan partner i banka prvog izbora za sve svoje klijente“.

„U narednom periodu Direktna banka će nastaviti da unapređuje ponudu proizvoda i usluga, pomerajući uslužnu delatnost u sferu digitalnog, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih aplikacija i servisa“, objašnjava Vukićeva.

Akvizicijom je, kako dodaje, pojačano prisustvo Direktne banke u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje njenog poslovanja u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca.

„Jedan od najvećih benefita rasta Direktne banke jeste što je kroz integraciju, unapređenu ponudu proizvoda i usluga, našim klijentima na raspolaganju brojniji tim od čak 640 bankarskih stručnjaka. Dodatna pogodnost jeste i veća dostupnost banke kroz uvećanje prodajne mreže širom Srbije“, ističe Tatjana Vukić.

Nakon uspešnog spajanja, kako precizira, poslovna mreža Direktne banke je uvećana za 50 odsto i trenutno je čini 47 ekspozitura i 106 bankomata.

„Uz objedinjenu dobit u iznosu od 1,72 milijarde dinara u trećem kvartalu, Direktna banka je zabeležila rast u svim segmentima poslovanja. Činjenica da smo domaća, visoko likvidna i stabilna banka, omogućava nam da ponudimo širok spektar inovativnih proizvoda i usluga koji će na najbolji način ispratiti potrebe svakog našeg klijenta ponaosob“, navodi sagovornica Tanjuga.

Kao posebno atraktivnu uslugu ističe koncept štednje Direktne banke koji obezbeđuje klijentima „izuzetno dobre i konkurentne uslove“.

„Osim Standardne štednje, koja uz primamljive kamatne stope nudi i mogućnost izbora perioda oročenja i valuta, naša ponuda će uskoro biti upotpunjena sa još dva depozitna proizvoda: Stepenastom i Fleksibilnom štednjom“, najavljuje Vukić.

Stepenasta štednja, u dinarima i evrima, kaže, nudi definisane rokove oročenja i progresivan rast kamate.

„Njena pogodnost leži u činjenici da kamata raste iz meseca u mesec kod dinarskih uloga, dok kod oročenja u evrima kamata raste pet puta na svaka tri meseca“, dodaje Tatjana vukić.

Prema njenim rečima, Fleksibilna oročena štednja, uz atraktivne kamate, klijentu omogućava da podigne i do polovine štednog uloga bez prekida oročenja.

„Štediša može da podigne sredstva tokom celog perioda oročenja, i to jednokratno ili iz više puta tako da zbir ne pređe 50 odsto“, objašnjava direktorka Sektora poslovanja sa klijentima Direktne banke.

Povodom tekućeg meseca štednje, Vukić navodi da štednja građana u Srbiji beleži konstantan rast, i da je takav trend primetan i u Direktnoj banci.

„Prvi rezultati meseca štednje govore nam da dinarski depoziti sve više dobijaju na značaju. Razlog je u višoj kamatnoj stopi u odnosu na devizne uloge, trenutno jakom i stabilnom dinaru i kamati oslobođenoj poreza. Isplativost štednje u domaćoj valuti rezultat je niske inflacije i stabilnog kursa dinara prema evru, kao i nepostojanje troška konverzije valuta“, kaže Vukić.

Komentarišući započetu institucionalnu kampanju Direktne banke pod sloganom „Novi član. Još veća porodica“ u kojoj su promoteri službenici banke, naglašava da prvi utisci o kampanji govore da su „uradili sjajan posao“.

„Zasluge idu članovima tima, zaposlenima Direktne banke koji su stali pred kamere i na najbolji način predstavili ono što verujemo da je naša prednost – tim stručnih bankara koji svojim radom i zalaganjem predstavljaju motor postignutih rezultata i elan za dalje uspehe“, kaže Vukićeva.

Dodaje da je upravo brojniji i jači tim bio povod za kampanju „Novi član. Još veća porodica“, koja je u fokus stavila sve zaposlene Direktne banke.

„Snaga je u ljudima. Prateća poruka ‘Direktna Banka raste. Za Vas’ potkrepljena je upravo uvećanjem baze klijenata za više od 50 odsto, na ukupan broj od preko 133.000 klijenata, većom prodajnom mrežom i udvostručenim tržišnim učešćem“, navodi ona.

Ističe da iza rezultata banke stoje svi zaposleni, da njihov pristup poslu i klijentima pravi razliku u nnjihovom poslovnju i da upravo takav odnos opredeljuje klijente da izaberu Direktnu Banku za svog finansijskog savetnika od poverenja.

„Svaki klijent ima svoju životnu priču, svoje želje, ambicije, projekte i snove koje želi da ostvari. Iza svakog bankarskog broja i računa stoji jedna životna priča. Mi smo tu da budemo partner u životnim pričama naših klijenata“, poručila je u razgovoru za Tanjug Tatjana Vukić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.