U trendu

Za Industrijsku zonu „Zmič“ 300.000 evra od EU

PARAĆIN – Uz podršku Evropske unije (EU), preko programa EU PRO, u iznosu od skoro 300.000 evra, Paraćin će unaprediti poslovni infrastrukturu u Industrijskoj zoni „Zmič“, proširiti njene kapacitete i poboljšati uslove poslovanja i stvoriti prilike za nove insvestitore.

Početak realizacije projekta, pod nazivom „Infrastrukturno opremanje Industrijske zone Zmič“, počeće sutra u 11 sati, a ispred EU PRO, prisustovaće Olivera Kostić, saopštili su danas ova asocijacija i Informativna služba opštine Paraćin.

Reč je o radovima koji obuhvataju izgradnju pristupnih saobraćajnica, kanalizacione mreže, ulične rasvete u novom delu zone, a omugućiće otvaranje novog bloka parcela i time odgovoriti na izražene potrebe investitora da proširi postojeće ili grade nove proizvodne i poslovne objekte, stoji u saopštenju.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, povodom podrške EU PRO, izjavio je da je opština „preduzela niz mera kako bi privukla investitore i stvorila mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i bolji životni standard stanovništva“.

„Dobre infrastrukturne uslove u zoni ‘Zmič’, u kojoj je 17 investitora kupilo zemljište, a osam izgradilo objekte, sada ćemo dodatno unaprediti uz podržku EU“, rekao je Paunović.

U Industrijskoj zoni „Zmič“ ove godine gardiće se Industrijski park, a opština prema ugovoru sa švedskeom kompanijom „Rimaster“ gradi halu, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 300 radnika, u drugoj čak 1.000, naveo je Paunović.

EU preko programa EU PRO podržava sa više od 4,5 miliona evra devet lokalnih samouorava, sa Paraćinom, u kojima se realiziju projekti unapređenja poslovne infrastrukture doprinoseći tako unapređenju ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenju investicija, a time boljem životu stanovništva, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova je grupa koju zastupa „Putotehna“ iz Paraćina, koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Paraćin.

(Tanjug)

Napišite komentar