najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Za mesec dana realna finansijska slika RTB Bor

Tim stručnjaka konsultantske kuće Mekinzi (McKinsey) boraviće mesec dana u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor kako bi sagledali troškove i rizike poslovanja i ispitali mogućnosti za povećanje prihoda te kompanije, rečeno je Beti u RTB.

Kako navodi pres služba Basena Bor, šef tima stručnjaka Mekinzija, Boris Dragović, rekao je da će ta tri faktora “biti podloga” da se Vladi Srbije predlože dva do tri strateška scenarija kao rešenje za RTB.

“Mekinzi se u procesu dijagnostifikovanja realne finansijske slike ne oslanja isključivo na podatke RTB-a, već koristi i uporedne analize sa najboljom praksom koja je ovoj američkoj konsultantskoj kući dostupna kroz njeno stogodišnje prisustvo u industriji”, rekao je Dragović.

U timi Mekinzija su stručnjaci iz Amerike, Rusije, Poljske, Hrvatske i Srbije.

Dragović je kao šef kabineta bivšeg ministra finansija Lazara Krstića od decembra 2013. do juna 2014. godine bio na čelu Upravnog odbora RTB-a Bor.

RTB Bor je jedno od preostalih 10 strateških preduzeća u Srbiji čija zaštita od poverioca ističe 31. maja ove godine.Obaveze tog preduzeća su oko pola milijarde evra.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike