najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Za prva tri meseca 15.000 putnika na niškom aerodromu

Aerodrom „Konstantin Veliki“ koristilo je u prva tri meseca nešto više od 15.000 ljudi, a najviše putnika letelo je na relacijama od Niša do Bazela i Malmea, pokazali su danas podaci Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“.

„Interesovanje za letove madjarske kompanije ‘Viz er’ (Wizz Air) do Bazela i Malmea je veliko, pa je popunjenost aviona konstantno veća od 90 odsto“, izjavila je za agenciju Beta portparol „Aerodroma Niš“ Ivanka Stanisavljević.

Ona je podsetila da je aerodrom „Konstantin Veliki“ zahvaljujući letovima madjarske kompanije prošle godine ostvario rekordan broj putnika.

„Prošle godine je aerodrom imao 36.258 putnika, tako da je premašio rekord iz 2006. godine koji je iznosio 35.518 putnika“, kazala je Stanisavljević.

Prema njenim rečima, izvesno je da će „Viz er“ leteti i predstojećih 12 meseci iz Niša, pošto je ova kompanija već objavila i red letenja za zimu 2016/2017. godinu.

Avioni madjarske kompanije počeli su da lete sa aerodroma „Konstantin Veliki“ juna prošle godine, čime je posle pauze od punih 19 meseci Niš dobio redovan avio-saobraćaj.

Preduzeće „Aerodrom Niš“ izdalo je u zakup aerodromski restoran i on je početkom ovog meseca ponovo otvoren za putnike.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike