U trendu

ZavrÅ¡etak radova na pruzi Beograd – BudimpeÅ¡ta za dve godine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i kineski premijer Li Kećiang dogovorili su se danas da radovi na pruzi Beograd – BudimpeÅ¡ta moraju biti zavrÅ¡eni u roku od dve godine, saopÅ¡teno je danas iz Vlade Srbije.

Vučić i Kećiang razgovarali su tokom putovanja do Pekinga, a kako su ocenili, zavrÅ¡etak pruge Beograd – BudimpeÅ¡ta za dve godine predstavljalo bi najbolji dokaz „srpske i kineske efikasnosti, ozbiljnosti i odgovornosti“.

Premijer Srbije i predsednici vlada zemalja CIEZ-a koji učestvuju na Četvrtom samitu u kineskom gradu SudÅŸou, sa kineskim premijerom Li Kećiangom danas su u Peking otputovali brzim vozom preko Å angaja.

U toku voÅŸnje, koja između SudÅŸoa i Å angaja traje 20-tak minunta, Vučić i kineski premijer Li Kećiang razgovarali su o nastavku izgradnje pruge Beograd – BudimpeÅ¡ta.

„U vozu, koji ide 300 km na sat, premijer Li Kećiang je odlučio da najveću čast od prisutnih ukaÅŸe predsedniku Vlade Srbije odredivÅ¡i da upravo on sedi pored njega“, navodi se u saopÅ¡tenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar