U trendu

Zeliger: Trostruki rekord za Hemofarm u 2019.

BEOGRAD – Kompanija „Hemofarm“ ovu će godinu završiti sa oko 5,7 milijardi proizvedenih tableta i drugih formi, odnosno oko 280 miliona pakovanja, izjavio je sinoć generalni direktor te kompanije Ronald Zeliger.

Prema njegovim rečima, 2019. je jedna od najuspešnijih godina u skorijoj istoriji Hemofarma u kojoj je postignut trostruki rekord – u obimu proizvodnje, proizvodnom porftoliju i prodaji.

„Kada je reč o Hemofarmovom proizvodnom porftoliju, on će na kraju ove godine u svom sastavu imati 3.150 različitih proizvoda koji nastaju u njegovim pogonima“, rekao je Zeliger na novogodišnjoj proslavi Hemofarma.

Naveo je da je ove godine ostvarena i rekordna prodaja, koja je, kaže, zabeležila rast u odnosu na prošlu godinu.

„Možemo i treba da budemo ponosni na sve što smo postigli ove godine. Posebno što naredne obeležavamo poseban jubilej – 60. rođendan. Međutim, poslovanje Hemofarma ne čine samo rezultati, već upravo briga o zdravlju građana u Srbiji i širom sveta, na čak tri kontinenta na kojima se naši lekovi prodaju“, rekao je Zeliger.

Prema njegovim rečima, ti rezultati govore da je Hemofarm kompanija kojoj je stalo do društva i zajednice u kojoj posluje, da joj je stalo da obezbedi najbolji kvalitet proizvoda i da joj je stalo do zdravlja svakog pacijenta.

„Naši poslovni rezultati upravo zato su dobri, jer sve što radimo – radimo zato što nam je stalo i zato što imamo viziju. Ta vizija je zdravlje za sve nas“, rekao je Zeliger.

On je podvukao da se Hemofarm bazira i na konceptu održivog razvoja i odgovornog poslovanja, koje, poseća, sprovodi fondacija te kompanije kroz različite kampanje u oblasti zdravlja.

Takođe, istaknuto je i da je samo tokom ove godine kompanija zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirala medicinsku opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara.

Zeliger je poručio da će Hemofarm nastojati da iz godine u godinu postiže još bolje rezultate i da ostane i učvrsti svoje mesto regionalnog lidera u farmaceutskoj industriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.