U trendu

Zimske olimpijske igre podstiču rast kineske ekonomije (VIDEO)

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine ne predstavljaju samo vrhunske sportske performanse.

One su takođe futuristička tehnološka ekstravagancija i primamljiv poziv na zimske sportove, što pomaže u pokretanju ekonomskog rasta, piše agencija Sinhua.

Robot u severoistočnom kineskom Hejlongđangu pomaže kineskim takmičarima u karlingu da se pripreme za Zimske olimpijske igre.

Laka skijaška kaciga visokih performansi koja napravljena svemirskom tehnologijom koristi se u severoistočnoj kineskoj provinciji Lijaoning.

Istraživački tim sa Tehnološkog univerziteta u Dalianu rekao je da je korišćenjem tehnologije za proizvodnju školjke rakete-nosača Long March-5, kaciga napravljena da bude lakša ali jača.

Kaciga je dizajnirana je da zaštiti kineske profesionalne skijaše tokom treninga.

Popularnost zimskih sportova je takođe podstakla sportsku i turističku ekonomiju čak i u mestima sa toplom klimom. Takođe, ljudi više kupuju i putuju zbog zimskih sportova.

Statistički podaci o platformama za trgovinu preko interneta, uključujući Alibabu, pokazali su veliki rast u odnosu na prethodne godine u prodaji opreme za skijanje i klizanje tokom praznika Prolećnog festivala, piše Sinhua.

Beta/Xinhua

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar