U trendu

Zlatiborturistu država ne želi da naplati porez

Nadležne službe u opštini Čajetina iznenadio je zaključak Ministarstva finansija-Poreske uprave-Regionalnog odeljenja u Kragujevcu, o odlaganju izvršenja rešenja Opštinske uprave Čajetina, Službe lokalne poreske administracije da pravno lice Zlatiborturist uplati poreza na imovinu u iznosu od blizu 50 miliona dinara.

Ovim rešenjem krši se zakon i dalje, uz pomoć državnih organa i neko se neosnovano bogati.

Obrazloženje glasi „kao malom pravnom licu bila bi im naneta nenadoknadiva šteta“. A to „malo pravno lice“ prisvojilo je zemlju u centru turističkog naselja vrednu više milijardi evra, saošteno je iz opštine Čajetina.

Naime, Zlatiborturist je, bez pravnog osnova, a uz pomoć sumnjivih sudskih presuda preuzet od strane privatnih lica, bez plaćanja zemlje, ali ni komunalnog opremanja. Na taj način došli su do vrednog zemljišta u srcu Zlatibora, a sad im još Poreska uprava iz Kragujevca omogućava da ne plaćaju ni porez!

Gradjani opštine Čajetina, kao i svi investitori koji pošteno i uredno izmiruju svoje obaveze prema državi, postavljaju pitanje da li su gradjani trećeg ili ko zna kog reda u Srbiji.

Zašto jedna grupa ljudi u ovoj zemlji koja nije privilegovana, poštuje sva pravila, plaća obaveze i puni budžet Republike Srbije, dok oni koji su podržavali sve vlasti iz lične koristi a u cilju sprovodjenja kriminalnih odluka koje su predlagali i dalje se bahate?

Pošteni članovi vladajućih stranaka nikako ne smeju da podržavaju ovakve sramne poteze državnih institucija.

U više navrata isticali smo i upozoravali na problem privatizacije Zlatiborturista, PK Zlatibora. Da li ovakav postupak kragujevačke filijale Poreske uprave znači da su pojedinci jači od države i da sada oni preuzimaju ulogu javnih institucija pa sad poreze i druge dažbine možda njima treba da plaćamo?

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.