U trendu

Zlatna medalja za Fruvitu na sajmu u Moskvi

Beogradska kompanija Fruvita koja preradjuje voće, dobila je zlatnu medalju na medjunarodnom sajmu hrane u Moskvi „Prodekspo“, saopštila je danas Razvojna agencija Srbije.

Fruvita je priznanje dobila od Federalne agencije za bezbednost proizvoda i Ministarstva poljoprivrede Rusije, za sveže cedjene sokove od breskve i kajsije, u konkurenciji od 57 zemalja.

Pored Fruvite na nacionalnom štandu Srbije svoje proizvode na sajmu u Moskvi predstavili su i Hladnjača Inter fud, ITN grupa, Brend Naša, Kuč kompanija, Master frigo, Megle, ZZ Moravac, PIK Bečej, Vino kalem, AD Voćar i Zlatiborac.

Rusija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, posebno zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini.

U 2016. godini Rusija se našla na petoj poziciji sa učešćem od 5,3 odsto u ukupnom izvozu Srbije, vrednosti 718 miliona evra, što je 9,9 odsto više nego prehodne godine.

Na rusko tržište iz Srbije se najviše izvoze sveže i zamrznuto voće i povrće, meso i mesne preradjevine, mlečni proizvodi.

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizovale su nastup 12 srpskih kompanija na sajmu u Moskvi održanom od 6. do 10. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.