U trendu

Zorana Mihajlović: Novi Terminali će ubrzati rad Aerodroma Nikola Tesla

Ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je jutros da će otvaranje Terminala 2B i rekonstrukcija Terminala 1 na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu ulepšati izgled aerodroma, ali i ubrzati njegov rad.

„To će dati brzinu u radu Aerodroma, ali je još važnije ulaganje u transportnu infrastrukturu“, rekla je Zorana Mihajlović za RTS. Ona je dodala da je „blizu 16 milijardi ukupna vrednost investicija u transportnoj infrastrukturi“.

Zorana Mihajlović je kazala da Aerodrom „Nikola Tesla“ ima najbrži rast u odnosu na sve u regionu i da sada može da primi 7,5 miliona ljudi, što je, kako je kazala, „dva miliona više nego što danas ima putnika“.

Ona je istakla da očekuje da će taj broj rasti i da u narednim godinama dostigne i do 18 miliona putnika.

Povodom predstojećeg samita lidera Zapadnog Balkana u Trstu, ministarka je rekla da će u predstavnici Srbije insistirati na potpisivanju Ugovora o transportnoj zajednici jer je to „važan dokument da bi sve zemlje Zapadnog Balkana imale jedinstveno tržište, kada se govori o transportu“.

„Srbiji treba da na granicama nema zastoja, da roba ne čeka i o tome ćemo govoriti u Trstu, da uklonimo sve nefizičke barijere i tražiti da tu budemo efikasniji“, kazala je Zorana Mihajlović.

Govoreći o sve većem broju saobraćajnih nesreća na putevima Srbije, Mihajlović je istakla da Ministarstvo radi na unapredjenju bezbednosti na putevima i da je cilj da do 2020. godine nijedno dete ne pogine u saobraćaju.

Potpredsednica Vlade je komentarišući ko će od predstavnika iz Vlade Srbije ići na komemorativni skup u Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice 11. jula, kazala da će o tome odlučivati premijerka Ana Brnabić.

„O tome još nismo razgovarali, ali za Srebrenicu je bitan život mladih ljudi i ulaganje u njihovu budućnost, a Srbija je uložila pet miliona evra u Srebrenicu jer je tamo važan život“, kazala je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar