U trendu

Zorana Mihajlović Reformator godine

Ministarki gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović danas je uručena nagrada „Reformator 2016“ koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvodjenje elektronske gradjevinske dozvole.

Mihajlović, koja je nagradu za reformatora godine dobila i za 2014. godinu, istakla je posle uručenja priznanja da je za decenijske reforme veoma zaslužan tim koji vodi, a sa kojim je svakodnevno radila kako bi Srbija održala korak sa zemljama iz okruženja.

„Reformator za decenijske reforme jeste tim fantastičnih ljudi, odličnih stručnjaka, tim posvećenih, odgovornih i strastvenih ljudi sa kojima radim. I za to im hvala“, poručila je Mihajlovićeva, navodeći da bez njenog tima „ne bi bilo moguće videti Srbiju u top 10 reformatora sveta – a Srbija to danas jeste“.

Pre dve godine, podsetila je, Srbija je na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu dobijanja gradjevinskih dozvola bila na gotovo poslednjem, 186. mestu, a sada je na 36. poziciji.

„Za manje od dve godine pretekli smo 150 zemalja sveta“, istakla je Mihajlović i zahvalila NALED-u, kao pouzdanom partneru njenog ministarstva u sprovodjenju reformi.

Mihajlović je naglasila da se sada na gradjevinske dozvole u Srbiji čeka u proseku pet dana, a nekad se čekalo nekoliko godina.

Ona je zahvalila i ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švajcarske i Evropske unije na pomoći u prenošenju znanja i iskustva koji su omogućili da Srbija brže napreduje.

„Hvala vam što vam nikada nije bilo teško da nas ohrabrite i pomognete nam. Iskreno verujem da biznis, isto kao i religija, ima moć da promeni svet. Mi menjamo ambijent, menjamo svoju zemlju, menjamo svet za sve one koji dolaze, za buduće generacije prema kojima imamo dužnost i obavezu da im ostavimo razvijeno i moderno društvo“, rekla je ministarka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)