U trendu

Zorana Mihajlović: Vlada neće 'nikud odneti' niški aerodrom već će ga razvijati

Vlada Srbije neće „nikud odneti“ niški aerodrom, već će ga razvijati da bi postao alternativa beogradskom aerodromu, izjavila je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović.

„Vlada Srbije je od 2014. u niški aerodrom uložila 3,5 miliona evra“, rekla je Mihajlović novinarima komentarišući proteste Nišlija zbog odluke Gradskog veća da Niš ustupi državi vlasništvo nad aerodromom „Konstantin Veliki“.

Dodala je da je namera Vlade Srbije da Niš postane „čvorište putne i železničke infrastrukture“, ćemu će doprineti i izgradnja puta Niš-Merdare.

„Nismo uprtili i poneli aerodrom u Beograd“, kazala je ministarka i navela da je od 2014. godine, kada je Vlada počela da ulaže u niški aerodrom, broj putnika povećan sa 1.300 na 335.000 godišnje, što je 280 puta više.

Po njenim rečima, niški aerodrom od 60 miliona dinara svojih prihoda ne može da isplati ni plate zaposlenima jer mu je za to potrebno 110 miliona dinara.

Dodala je da će Vlada nastaviti da ulaže u taj aerodrom više od 10 miliona evra i da će sagraditi kontrolni toranj.

Na pitanje „da li se prepoznala“ u oceni premijerke da neki ministri nisu za timski rad, Zorana Mihajlović je odgovorila odrečno.

„Nisam se prepoznala“, kratko je rekla.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ma zato to radite pustite ih njihov aerodrom a sto nije istina zavrsice kao EI kao MIN i ostale firme koje su razvalili a onda kad krenu da traze povezivanje staza neisplacene plate klinicke centre ejjj sta vi hocete hocete Zivkovica vinogradara e pa nece moci preselio se siromah u Beograd.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike